May 2013 ~ Korset *Elken DX by Liza

Friday, 31 May 2013

Sponsored trip to Hong Kong

Alhamdulillah... 
Trip pertama ke Hong Kong sejak berbisnes. Pengalaman pertama sememangnye best !!!. Hampir 915 usahawan yang bersama2 dalam trip ini. Ramai Bukan ? Ini menunjukkan Syarikat tidak pernah hadkan untuk setiap pakej perlancongan. Kalau kita qualify, kita sememangnya layak untuk melancong.Di Hong Kong, banyak tempat yang kami lawati.
Tapi yang penting, Hong Kong tempat yang paling best kalau nak bershopping. 
premium beautiful,hong kong,kedailiza

Trip to Ho Chi Minh

Alhamdulillah.
My second trip to Ho Chi Minh City, Vietnam. Vacation 4 hari 3 malam. Bnyak tempat yg kami visit. Antaranya Chu Chi tunnel. Nak tau apa Chu Chi tunnel, klik disini. Post Office yang pertama di bandar Ho Chi Mint, Shopping at Nite Market dan banyak lagi tempat2 yg best. 

premium beautiful,vietnam,ho chi minh,kedailiza
Hari pertama sampai ke Ho Chi Minh and terus ke hotel Equatorial 5 Star. Mmg teruja sangat. Tp yg paling penting tak sabar nak gie shoping2. yahooo..

Trip to Amsterdam and brussels

Satu lagi pakej melancong FREE fully sponsored by company iaitu pakej ke Amsterdam dan Brussels. Seronok walaupun as a part timer in this biz, Liza berjaya juga untuk sampai ke Europe. Yg paling penting semuanya ditanggung oleh sykt. Itulah hebat nye sykt. Sanggup menaja hampir RM10K per head untuk pergi melancong. Cuba bygkan kami yg menyertai program ini seramai 6 buah bas. Ramai kan?. Sykt smmgnye kaya dan tak kedekut duit. Keuntungan dibagi sama rata antara sykt dan usahawan.
premium beautiful,kedailiza,amsterdamschipol airport, schipol plaza, amsterdams


Saturday, 25 May 2013

Cara fitting korset DX

Salam 1 Malaysia.


Mcmana nak fitting korset DX Elken ini dgn betul? 
Mesti ramai yg terfikir nak pakai corset ini susah...

Sebenarnya tak susah pun. Mula2 pakai mesti tak biasa lagi. Tp lepas seminggu, mesti tak ada masalah punyer.

Hari ni nak share, how to do korset fitting dgn cara yg betul.
1. Pakai LG (long girdle) macam pakai seluar. Lepas itu, tarik ke atas sampai pusat. Bagi tutup Kek Lapis yang ade tu. then next step, usap perut dari arah bawah ke atas 10x and ke kiri ke kanan 10x 

2. Pakai WN(Waist Nipper) (pastikan reben berada di tengah2 n sama rata dengan LG.) kalau pakai sendiri pastikan kita cangkuk dari depan. Yela xkn korang gigih nak cangkuk dr arah belakang kn. lepas dah habis cangkuk lipat WN then pusing ke depan. Usap dari arah bawah ke atas 10x. Kiri kanan 10x 

3. Pakai bra. Pakai macam biasa. Then bongkokkan badan macam rukuk. Masuk tangan dalam bra tarik lemal2 degil then mampatkan . Ulangi utk yg sebelah pulak. Payudara anda akan montok. 

4. Body shaper pakai mcm pakai baju. Kegunaan nya untuk support bra n badan kita. Bila pakai baju ketat n fit xde lah nampak benjolan unta kat belakang tu kan 

That's it. Simple dan pasti berkesan. 
Kalau X paham jangan risau.sebab uolls semua boleh tengok video ni.
video

Kalau masih lg ada kemusykilan or pertanyaan, bole
Call/SMS Liza 012.313.1405 or 
Email norliza4549@gmail.com or 

Friday, 24 May 2013

kelas dan seminar bisnes

Apa perlunya kelas dalam bisnes ini ? 
Perlukah kita hadir ke majlis ilmu ? 

Dalam bisnes ini, Ilmu amat penting. Bukan hanya setakat bisnes ini shj, nak buka kedai burger pun nak kena tahu cara2 nk buat burger, Cara nak pancing customer dtg kedai, Cara nak bercakap, Cara nak handle pekerja sekiranya ada, Bermacam2 perkara nak kena ambil tahu. 
Begitu juga dlm bisnes ini. Cara nak promot produk. Ada bermacam2 produk. kalau tak tahu, mcmana nak meniaga. Cuma yg best dalam bisnes ini, kita dibimbing from zero. every single step you will be guided. Bila dah ada rakan kongsi, perlu jugak ambil tahu mcmana nak bimbing rakan kongsi. Nak kembangkan rangkaian. Dalam bisnes ini, besar rangkaian kita, besar lagi income kita. Cuma perlu tahu, apa yg perlu kita buat untuk jadi pemimpin. Semua ini, kita akan diajar. Kalau bukan di kelas, dimana lagi ?

Petikan berikut diambil daripada blog Dr. Azizan Osman. Terima kasih untuk dikongsi.
lizaelken,elken dx,seminar marketing power
Dr. Azizan Osman
Hari ni kita kena faham dulu kenapa diorang ni tak nak pegi ke kelas-kelas macam ni..Lagipun,kalau kita faham sebabnya…kita cuba untuk tidak buat perkara yang sama untuk anak-anak kita..Supaya bila anak-anak dewasa, mereka jenis yang suka mencari ilmu tak kira umur..Supaya diorang ni tak ikut perangai macam ayah dia atau ibu dia yang tak suka mencari ilmu…Kerana bukankah dengan ilmu sahaja akan membuatkan hidup kita berubah?

Tuesday, 21 May 2013

Honeymoon Paris 2013

Alhamdulillah. 
Thnx to ALLAH. 
Lepas melancong London, singgah 3 malam di Paris. Kota paling romantik di dunia. Terima kasih kepada syarikat diatas peluang yang di beri. Mmg betul kalau dulu tak ambil peluang berbisnes, tak mungkin kami boleh sampai di sini. Melancong 3 kali setahun adalah antara anugerah berprestij yang diberi syarikat kepada usahawan2 yang layak dgn volume terkumpul bersama kumpulan. Alhamdullilah, kali ini, hampir 400 usahawan beserta pasangan berjaya menjejakkan kaki ke Paris. 

Saturday, 11 May 2013

Just some thoughts that will make us think

You have, 

" Be ready when opportunity comes .. luck is the time when preparation and opportunity meet" Pierre Elliot 

Sometimes..... 

" Our basic instinct is not for survival but for family. Most of us would give our own life for the survival of a family member, yet we lead our daily life too often as if we take our family for granted" Paul Pearshall 

However, If.. 

" You got a dream, you gotta protect it. People can't do something themselves, they wanna tell you, you can't do it. If you want sometthing, go get it. Period" Will Smith 

Somehow, 

" Even when opportunity knocks a man still has to get up off his seat and open the door" Unknown 

But, 

 " If opportunity doesn't knock, build a door" Milton Berle 

Don't forget, 

" Dreams do come true, if we only wish hard enough. You can have anything in life if you will sacrifice everything else for it" James Matthew Barrie 

Therefore, 

We decide and plan the colors of our life.. We can give a better life to our family but we refuse to open the door when the opportunity knocks.. We are afraid to become somebody and prefers to be nobody. We want to be 'poor' of money but 'rich' of time... 

I have changed my life totally..!!!! How bout you? 

Liza 012.313.1405 
norliza4549@gmail.com 

Friday, 10 May 2013

Elken No 1

Dengan bangganya kami mengumumkan bahawa Elken telah dinobatkan sebagai 
SYARIKAT JUALAN LANGSUNG MALAYSIA NO.1 TAHUN 2011/2012
oleh BusinessLogy (yang menghasilkan buku laporan tentang 50 MLM terbaik) dengan kedudukan teratas di dalam senarai syarikat jualan langsung Malaysia 10 terunggul. 

elken top mlm,lizaelken
Elken no.1

Anugerah berprestij ini merupakan pengiktirafan penting ke atas prestasi, pencapaian kejayaan cemerlang Elken sebagai pilihan tempatan terbaik dalam industri jualan langsung. Tahniah Elken yang telah melahirkan ramai jutawan perlbagai bangsa. Itulah keunikan Elken!!!

elken top mlm
Top MLM company
Jadi, kpd anda yg mahu sertai kami 
the best MLM company in Malaysia, 
CALL Liza 012.313.1405 NOW
and book your appointment.
Modal rendah ( <RM5K ), 
tetapi mampu jana pendapatan 4,5 to 6 angka sebulan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...